HARRAN TÖMER ÇEVRİM İÇİ (ONLINE) TÜRKÇE YETERLİLİK SINAVI KURALLARI
Sınava başvuran adayların dikkatine! Lütfen aşağıdaki açıklamaları dikkatlice okuyunuz.
1.TÖMER tarafından yapılan bütün çevrim içi (online) sınavlarda kamera açma ve sistemde gerçek ismi Türkçe yazma zorunludur. Kamera açmayan ve ismini yazmyan adayların sınavları iptal edilir.
2.Sınava girerken mutlaka konuşma ve dinlemeyi sağlayan cihazları temin edip bu cihazlarınızın çalışır durumda olduğundan emin olmalısınız.
3.Sınav saatinin Türkiye saati (TSİ) dilimine göre ayarlandığını unutmayınız. Tarayıcınızın saatinin Türkiye saat dilimine göre (TSİ) ayarlanmış olmasına dikkat ediniz.
4.Çevrim içi sınavlara sorunsuz girmeniz için; a) İnternet bağlantınızın iyi çektiği bir noktada olmanız, b) Dizüstü veya masaüstü bilgisayarınızın güç kaynağının /şarjının yeterli olması, c) Sınava girdiğiniz tarayıcı sürümlerinin güncel olması gerekmektedir. Aksi takdirde sınav esnasında yaşanan anlık bağlantı kopmaları sunucuyla bağlantınız kesebilecek ve sınav sisteminden düşebileceksiniz.
5. Sınav esnasında sistemden herhangi bir sebeple ayrıldığınızda, belirlenen sınav süresi içerisinde sisteme tekrar giriş yaparak sınavınıza kaldığınız yerden devam edebileceksiniz. Ancak ek süre alamazsınız.
6. Herhangi bir cihazdan ve tarayıcıdan sınav sistemine girişte sorun yaşıyorsanız farklı bir cihazdan veya tarayıcıdan sınava girmeye çalışın.
7.Cep telefonu veya tablet ile sınava girmeyiniz. Cihazlardan kaynaklanan sorunların sorumluluğu adaya aittir.
8.Sınav sorularını dikkatli okuyun, işaretlediğiniz cevaptan emin olduğunuz takdirde sonraki soruya geçin. Sistem sorulara geri dönmeye imkan vermemektedir.
9.Sorularınızın hepsini işaretlediğinizde aktif olan “Sınavı Bitir” butonuna tıklayarak sınavınızı bitirebilirsiniz. Sınav suresi bittiğinde sınavınız otomatik olarak bitirilecektir.
10.Sınav esnasında açılan sınav sistemi dışında başka hiçbir sayfaya asla tıklamayın, giriş yapmayın. Sınav esnasındaki bu girişimleri ve hareketleri sistem kaydetmektedir. Bu tarz durumlarda sınavınız KOPYA sebebiyle iptal edilecektir. Ayırca sınav sırasında tarayıcınızın “Geri” tuşuna basmanız veya sayfayı yenilemeniz “Şüpheli durum” olarak kaydedilir ve sistemden atılmanıza sebep olabilir. Sisteme tekrar giriş yapmaya çalışarak vakit kaybedebilirsiniz. Bu durumda da sistem tarafından art niyet tespit edildiğinde sınavınız iptal edilebilir.
11.Sınav sırasında internetinizin kesilmesi durumunda; ya internet bağlantınız tekrar sağlanana kadar bir işlem yapmadan bekleyin ya da sınav sekmesini veya sayfasını kapatın ve internet bağlantısı tekrar sağlandığında sınav sistemine tekrar giriş yaparak sınavınıza kaldığınız sorudan devam edin.
12.Konuşma sınavı (Sözlü Sınav) için size verilen randevu saatinde hazır olunuz.
13.Konuşma sınavı kamera ile kayıt altına alınmaktadır. Sınav esnasında kimliğinizin tam olarak  görevlilerce teşhisi için bulunduğunuz mekanı ses ve aydınlatma açısından hazır getiriniz. Kimliği tam olarak teşhis edilemeyen adayın sınavı iptal edilir.
14.Konuşma sınavına randavu saatinde gelmeyen, sınavda yardım alan, adayın kullandığı sınav cihazlarından kaynaklı teknik sorunlar nedeniyle sınavı güçleştiren durumlarda sınav iptal edilir.
15.Yazılı ve sözlü sınavlarda kamera için “Microsoft Teams” programı kullanıldığı için sınavların öncesinde programın güncel sürümlerini cihazınıza indirmeniz gerekmektedir.

SERTİFİKA DOĞRULAMA

WHATSAPP

 

   0 414 318 32 82

SOSYAL MEDYA

        

ONLİNE BAŞVURU SİSTEMİ

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ


    
Bilgi talebi, istek, memnuniyet, öneri ve şikayetleriniz için bu bağlantıya tıklayarak kayıt oluşturabilirsiniz. 
 

İLETİŞİM

Adres: Harran  Üniversitesi TÖMER Yenişehir Kampüsü  Haliliye/ŞANLIURFA
https://bit.ly/2Qcwb0J

Telefon: +90  0414 318 3000 / 3295
E- posta:  tomer@harran.edu.tr