HARRAN ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
(EĞİTİCİ EĞİTİMİ)
EYLÜL 2023

Kursun Amacı
Harran Üniversitesi TÖMER bünyesinde, Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi alanında yeterlilik sahibi olmak ve kendini geliştirmek isteyenlere yönelik Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı (Eğiticilerin Eğitimi Kursu) açılacaktır.

Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı’na katılacak ve programı başarı ile bitirecek adaylar; Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi alanında gerekli kuramsal bilgilere sahip olmanın yanında, uygulamalı dersler sayesinde çok kültürlü öğrenme ortamlarında bu bilgileri uygulama fırsatı elde edeceklerdir. Program sonunda verilecek sertifika sayesinde katılımcılar, bu alanda oluşan öğretici ihtiyacına da cevap verebilecektir.
Program Hakkında Genel Bilgiler
Belirlenecek tarihler ve program doğrultusunda 48 saatlik kuramsal eğitimlerin tamamlanmasının ardından, katılımcılar 12 saat uygulamalı eğitimlere alınacaktır. Uygulama çalışmaları Harran TÖMER’de verilen yüz yüze / çevrim içi (online) derslere göre planlanacak olup öğrencilerin öğretim elemanlarının derslerine katılmaları ve gözlem raporları oluşturmaları ile gerçekleştirilecektir.
Kimler Katılabilir?
Üniversitelerin; dil bölümleri, filoloji bölümleri, dil öğretmenlikleri, edebiyat bölümleri ve öğretmenlikleri, sınıf öğretmenliği, dilbilim bölümleri, okul öncesi öğretmenliği, sosyal bilgiler öğretmenliği alanlarında okuyan, mezun olan veya ilgili alanlarda lisansüstü öğrenim gören veya mezun olan öğrenciler katılabilir.

Kayıt ve Derslerin Başlaması
Ön Başvuru Tarihleri             :  14 Ağustos 2023 –  31 Ağustos 2023
Ön Başvuru Adresi                : www.tomer.harran.edu.tr
Kesin Kayıt Tarihleri               :  04 Eylül 2023- 8 Eylül 2023 (Kursa en az 15 kişi başvurduğunda dersler başlayacaktır.)

Başlangıç Tarihi ve Program
Teorik Dersler (48 Saat)  / Tarih ve Yer
I.Hafta  :  Eylül 2023 (Hafta Sonu Cumartesi ve Pazar Günleri-Harran Üniversitesi Yenişehir Kampüsü)
II.Hafta :  Eylül 2023 (Hafta Sonu Cumartesi ve Pazar Günleri-Harran Üniversitesi Yenişehir Kampüsü
II.Hafta :  Eylül 2023 (Hafta Sonu Cumartesi ve Pazar Günleri-Harran Üniversitesi Yenişehir Kampüsü

2.Uygulama Dersleri
Uygulama dersleri katılımcıların gruplara ayrılmasıyla uygun takvimler doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

Ücret :   2.000 TL (Devam ve başarı koşullarını yerine getirmeyen katılımcılara ücret iadesi yapılmayacaktır.)

Değerlendirme ve Sertifika
48 saatlik kuramsal eğitim ve 12 saatlik uygulama çalışmaları sonucunda kursiyerler, program içeriğine uygun olarak hazırlanacak değerlendirme sınavına alınacak olup sınavda % 60 başarı sağlayanlara Sertifika verilecektir. Sertifikalar adaylara elden ya da posta yolu ile teslim edilecektir. Kuramsal ve uygulamalı derslere % 80 oranında devam etmeyen kursiyerler sınava alınmayacak olup başarısız sayılacaktır.
Program İçeriği – Dersler
Program boyunca adaylara, alan yeterliliğini sağlamaya yönelik kuramsal içerikler yanında uygulamalı eğitimler sunulacaktır.  Kuramsal dersler 48 saat, uygulamalı dersler ise 12 saatten oluşmaktadır. Kuramsal derslerde katılımcılara verilecek eğitimler şu içeriklerden oluşmaktadır:

HARRAN ÜNİVERSİTESİ TÖMER YABANCI DİL OLARAK TÜRKÇE ÖĞRETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI (EĞİTİCİ EĞİTİMİ)
Eylül 2023 Eylül 2023 Eylül 2023
Yabancılara Türkçe Öğretiminin Tarihçesi Yabancılara Türkçe Öğretiminde Dilbilgisi Eğitimi Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR)
Yabancılara Türkçe Öğretiminde Kültür Aktarımı Yabancılara Türkçe Öğretiminde Okuma –Anlama Eğitimi Yabancılara Türkçe Öğretiminde Konuşma Eğitimi
Yabancılara Türkçe Öğretiminde Ölçme ve Değerlendirme

Yabancılara Türkçe Öğretiminde Yazma Eğitimi Yabancılara Türkçe Öğretiminde Dinleme Eğitimi
Yabancılara Türkçe Öğretiminde Yöntem ve Teknikler

Yabancılara Türkçe Öğretiminde Ders Kitapları ve Temel Kaynaklar Yabancılara Türkçe Öğr. Temel İlke ve Kavramlar

SERTİFİKA DOĞRULAMA

SOSYAL MEDYA

ONLİNE BAŞVURU SİSTEMİ

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ

Bilgi talebi, istek, memnuniyet, öneri ve şikayetleriniz için bu bağlantıya tıklayarak kayıt oluşturabilirsiniz.

Adres: Harran  Üniversitesi TÖMER Yenişehir Kampüsü  Haliliye/ŞANLIURFA

Telefon: +90  0414 318 3000 / 3295