Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) tarafından "Türkiye'deki Suriyelilerin Yüksek Öğrenime Erişiminin Desteklenmesi Programı" kapsamında düzenlenen halı saha futbol turnuvası başladı.

Korkut Ata Üniversitesi Yerleşkesindeki halı sahada düzenlenen turnuvaya İstanbul, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş'taki üniversitelerde Türkçe dil eğitimi alan Suriyeli öğrencilerden oluşan 12 takım katılıyor.

YTB Ortadoğu ve Afrika Koordinatörü Uzman Üzeyir Göksün, yaptığı açıklamada, proje kapsamında Suriyelilerin yükseköğrenime erişiminin desteklenmesi programı uygulandığını ifade ederek, bu kapsamda düzenlenen ve 4 gün sürecek halı saha turnuvasının, Suriyeli öğrenciler için önemli bir etkinlik olduğunu kaydetti.

Harran Üniversitesi TÖMER müdürü Doç. Dr. Levent Bilgi, Suriyeli öğrencilerimize Türkçeyi öğretirken aynı zamanda hayatın her alanında birliktelikler kurmalarını, kültürel ve sportif faaliyetlerle gençlerimizin kaynaşmalarını sağlamak istediklerini söyledi. Bu amaçla her ay kültürel geziler, aktiviteler düzenlediklerini söyleyen Bilgi, gayelerinin Türkçe ve Türkiye sevdalısı gençler yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Harran Üniversitesi TÖMER, Osmaniye’deki turnuvaya futbol takımı ve yöneticileri ile birlikte katıldı.

Adres: Harran  Üniversitesi TÖMER Yenişehir Kampüsü  Haliliye/ŞANLIURFA

Telefon: +90  0414 318 3000 / 2080